Zondagochtend kregen we een melding op de A28 tussen Zwolle en Meppel. Hier waren ter hoogte van Staphorst twee vrachtwagens, een bestelauto en een melkauto, door nog onbekende reden met elkaar in botsing gekomen. Door de botsing was de tank van de melkauto lek geraakt. Hierdoor stroomde er melk uit de tank in de berm. Een deel van de ochtend en middag waren er twee rijstroken afgesloten in verband met bergings- en opruimwerkzaamheden.

Opruim- en herstelwerkzaamheden

In eerste instantie zijn wij ter plaatse gegaan met onze botsabsorber, om een veilige werkplek te creëren voor de hulpverleners. Ook de wegdekreiniger is ter plaatse gekomen om de vluchtstrook te reinigen. Het bestelbusje had door de botsing grote hoeveelheden olie gelekt.

Later hebben we met onze Ginaf de berm aangevuld, er was namelijk schade aan de berm ontstaan. Verder doordat de melkauto melk lekte, hebben we met de kolkenzuiger melk uit de berm gezogen.

De A28 kleurde met een diversiteit aan materieel voor korte tijd oranje. Benieuwd naar de mogelijkheden met ons materieel, bekijk ons online materieel boek eens!

Hou onze site in de gaten, wekelijks worden er nieuwe nieuwsberichten geplaatst!

hulp nodig?

Bij:
- Wateroverlast
- Stormschade
- Vervuild wegdek
- Stroomstoring
- Verkeershinder
- Graffiti verontreiniging
- Milieudelicten
- Drugsdumpingen

Bel: 0800 8043 of neem contact op.

Neem contact op