Afgelopen zaterdag werden wij in alle vroegte opgeroepen om te assisteren bij het treinongeval in Leeuwarden. Hier was vrijdagavond een trein op een vrachtauto met melkpoeder ingereden. De ravage was enorm. Nadat het onderzoek door verschillende instanties was afgerond en de brokstukken waren geborgen, zijn wij opgeroepen.

De vrachtauto was geladen met melkpoeder, doordat de trein in de vrachtwagen was gereden, was al het melkpoeder op het spoor gekomen. Ook was door de botsing de dieseltank geknapt, waardoor rond de overweg een grote hoeveelheid diesel lag.

Bundeling van onze diensten

Tijdens dit incident zijn wij groot opgeschaald, in zowel machines als mankracht. Om al het melkpoeder van het spoor te verwijderen hebben wij onder andere onze minikraan en loopdumper ingezet. De lading van de vrachtwagen had zich over een behoorlijke breedte zich verspreidt. Door gebruik te maken van onze bigbags, mankracht en machines hebben wij het spoor volledig vrij weten te maken van het poeder.

Ons hulpverleningsvoertuig en calamiteitenaanhanger was aanwezig ter assistentie. Zo beschikt dit voertuig over een groot aantal materialen, die ons helpen om ”full service”’ te bieden bij incidenten. Ook hebben wij met water het laatste melkpoeder van het spoor weten te verwijderen.

Tenslotte hebben we de diesel van het spoor en wegdek verwijderd met onze wegdekreiniger. En 24 uur na het ongeval, reden de treinen tussen Leeuwarden en Groningen weer volgens de dienstregeling en leek het alsof er niks gebeurd was.

” Van der Kolk als het schoon en opgeruimd moet zijn”

hulp nodig?

Bij:
- Wateroverlast
- Stormschade
- Vervuild wegdek
- Stroomstoring
- Verkeershinder
- Graffiti verontreiniging
- Milieudelicten
- Drugsdumpingen

Bel: 0800 8043 of neem contact op.

Neem contact op